Kažu da je doručak najvažniji obrok, a utoliko je važnije da znate da neke zdrave namirnice mogu da naprave haos u organizmu ako ih jedete ujutru!

Banane

Ovo voće je puno vitamina, hranljivih vlakana, zbog čega bi lako bilo pomisliti da je dobar izbor za početak dana. Međutim, banane mogu da vam "spuste" energiju jer sadrže šećer. Ukoliko ih pojedete ujutru, prvo ćete osetiti porast energije upravo zbog tog šećera, ali ubrzo ćete osetiti pad energije i glad.

Mleko

Ako imate naviku da uz doručak popijete čašu mleka ili ga dodajete u kašu, recimo, gledajte da to što pre promenite. Iako je mleko zdravo, ono je i teško za probavu, pa nikako nije pametno da to bude prvo što ćete uneti tokom dana, jer može da uzrokuje bolove u želucu i gorušicu.

Meso

Iako je to sjajan izvor proteina i hranljivih sastojaka, ukoliko meso pojedete za doručak preopteretićete probavni sistem.

Ove namirnice su mnogo bolji izbor za večeru jer će vas držati sitim tokom noći, a plus ne sadrže mnogo kalorija, što je sjajno za održavanje vitke linije.

(MONDO)