Ponekad jela koja deluju izuzetno jednostavno, kao što je na primer kajgana ili barena jaja, zapravo imaju dosta finesa u pripremi i nisu nimalo laka kao što se čini. Pa tako prženje pljesakavica deluje kao posao koji bi mogao da obavi i početnik, ali...
Ako želite da hamburger bude savršeno sočan i ravnomerno ispečen, poslušajte šta savetuje Aleksandar Modesti, šef kuhinje u restoranu "Steak House".
"Za savršenu pljeskavicu dve stvari su bitne - minutaža i lopatica. Kada pržite meso, lagano pritisnite pljeskavicu lopaticom, ali samo jednom kada okrenete meso. Na ovaj način će biti ravnomerno ispečena, a neće izgubiti na sočnosti. Takođe, ovako će i zadržati oblik. Kada ih okrećete u tiganju ili na grilu, nemojte to da radite više od četiri puta, minut i po neka se peče sa svake strane pre okretanja", ističe kuvar.
Dao je i jedan jednostavan savet kako da se bareni krompir ne raspadne u vodi prilikom kuvanja.
"Kada kuvate krompir, nakon ključanja vode lagano otvorite poklopac. Ovo je neophodno da bi se skrob oslobodio iz krompira i biće potrebno manje vremena da se skuva, a zadržaće oblik", kaže Aleksandar.
MONDO
Nož u srce Partizana, De Kolo ugasio Arenu: Lovernj dominirao, crno-beli ponovo izgubili u Areni!
"Ja imam utisak da smo im mi dali ovu utakmicu!": Željko je ljut, igrači Partizana nisu znali pravilo!
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara
Mondo ukrštenica za 18. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!