Ako želite da ojačate imunitet ishranom u zimskim danima, jaja su odličan izbor, možda i ne znate da sadrže jedan važan mineral!

Jedno veliko jaje sadrži oko pet do šest odsto preporučenog dnevnog unosa cinka. Jaja su kompletan protein, odnosno sadrže svih devet esencijalnih aminokiselina, a nijednu od njih telo ne može da proizvede samo, već ih moramo unositi kroz hranu.

O jajima i holesterolu se mnogo priča, ali zapamtite da se holesterol uglavnom proizvodi u telu. Ograničavanje unosa namirnica koje ga sadrže neće "sigurno" smanjiti i nivo holesterola u organizmu, koji začepljuje arterije i utiče na zdravlje.

Jaja su, dakle, odličan izvor cinka za jačanje imuniteta, a ako želite da započnete dan pravom bombom za imuni sistem, napravite za doručak omlet s paprikom, koja je prepuna vitamina C, i uradićete pravu stvar!

Pročitajte i koje namirnice najbolje jačaju imunitet posle 50. rođendana!

(MONDO)