Od početka proleća pa sve do oktobra, roštiljanje je omiljena akcija bez koje se ne može zamisliti bilo kakvo druženje u prirodi, bilo porodično, bilo da je reč o prijateljima...
I dok se mnogi Srbi diče da su "neprevaziđeni roštilj majstori", stručnjaci upozoravaju na greške koji mnogi prave iz neznanja, a zbog kojih meso nije toliko ukusno koliko bi zapravo bilo. I ne radi se samo o ukusu, neki rituali zapravo su veoma štetni po zdravlje.
Ukus mesa može da se pokvari ako ne vodite računa o samom roštilju i ražnjićima, kažu profesionalni kuvari. Po njihovim rečima, metalne površine koje dolaze u dodir sa mesom ne bi trebalo da budu prekrivene masnoćom, što mnogi rade pre nego što "bace" meso da se peče. Čađ koja se formira na rešetkama i ražnjićima ne samo da će mu pokvariti ukus, nego je i štetan po zdravlje.
Stručnjaci savetuju da se svi metalni predmeti koji se koriste u pripremi mesa temeljno očiste i, što je veoma važno, nakon upotrebe srdedstava za čišenje, dobro isperu.
MONDO
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja
"Kukanje i plakanje pre utakmice, opet će skretati pažnju sa ovoga": Nedović rekao samo jedno posle derbija