Od početka proleća pa sve do oktobra, roštiljanje je omiljena akcija bez koje se ne može zamisliti bilo kakvo druženje u prirodi, bilo porodično, bilo da je reč o prijateljima...
I dok se mnogi Srbi diče da su "neprevaziđeni roštilj majstori", stručnjaci upozoravaju na greške koji mnogi prave iz neznanja, a zbog kojih meso nije toliko ukusno koliko bi zapravo bilo. I ne radi se samo o ukusu, neki rituali zapravo su veoma štetni po zdravlje.
Ukus mesa može da se pokvari ako ne vodite računa o samom roštilju i ražnjićima, kažu profesionalni kuvari. Po njihovim rečima, metalne površine koje dolaze u dodir sa mesom ne bi trebalo da budu prekrivene masnoćom, što mnogi rade pre nego što "bace" meso da se peče. Čađ koja se formira na rešetkama i ražnjićima ne samo da će mu pokvariti ukus, nego je i štetan po zdravlje.
Stručnjaci savetuju da se svi metalni predmeti koji se koriste u pripremi mesa temeljno očiste i, što je veoma važno, nakon upotrebe srdedstava za čišenje, dobro isperu.
MONDO
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!