Bližimo se martu, mesecu koji u svima nama polako, ali sigurno budi želju da povedemo računa o ishrani. Ukoliko ste već započeli sa određenim režimom i planirate da izgubite koji kilogram viška, ne preterujte sa unosom zdravih namirnica. Nutricionistkinja Vera Šmeleva upozorava na namirnice koje mogu da vas prevare - zdrave su, ali i veoma kalorične.

Pre svega, trebalo bi da ograničite unos orašastih plodova. Možda vas ovo iznenađuje, naročito ako uzmemo u obzir da gotovo svaki stručnjak savetuje da u ishranu uključimo orahe, bademe, indijski orah. Nutricionistkinja takođe savetuje da ih jedete svaki dan, jer su osnova hranljivih materija - orasi sadrže zdrave masne kiseline, vlakna i vitamin E. Ipak, važno je zapamtiti da su neverovatno kalorični, tako da ne treba da jedete više od 50 grama dnevno.

Instant ovsene pahuljice, izgledaju kao zdrav i hranljivi obrok. Nutricionistkinja upozorava da su pune šećera, pa se takav obrok odmah pretvara u desert. Voće je takođe zdravo, ali ne zaboravite da sadrži i šećer. Zbog toga ne treba preterivati, naročito u popodnevnim satima.

Čak i žitarice mogu da postanu neprijatelj broj jedan vitke figure. Malo ljudi je spremno da svakog jutra jede ovsenu kašu sa vodom. Najčešće se u žitarice dodaju šećer, med ili drugi slatki aditivi. Što ih je više, manje su šanse za postizanje željenih rezultata.

BONUS VIDEO:

"DEDA MI KAŽE: OVIM SAM 4 DANA HRANIO KONJA PRED PARENJE" Gastroenterolog otkrio šta je ŠKOTSKI DORUČAK, zdrav obrok I AFRODIZIJAK Kurir TV

(MONDO/T.V.)