Čini se kao najjednostavniji mogući način – izvadite zaleđeno meso iz zamrzivača i stavite na sobnoj temperaturi da se odmrzne? Tako radi većina domaćica, ali to je ubedljivo najgori i najopasniji način za odmrzavanje piletine!
Evo u čemu je stvar – kada meso dugo stoji na sobnoj temperaturi, na njemu se stvaraju bakterije koje se zatim prenose na ruke, krpe, posuđe, a potencijalno mogu da budu uzrok opasnih bolesti.
Postoji još načina odmrzavanja piletine koji su opasni – naime, nikako ne treba da zaleđeno meso stavljate u rernu da se odmrzne jer to takođe pogoduje stvaranju bakterija.
Ako se pitate kako onda treba da odmrznete meso – najbolje je da ga prethodno veče stavite u frižider.
Kada ste u stisci sa vremenom, možete da uradite i ovako – meso stavite u kesu, zavežite je i stavite u posudu napunjenu hladnom vodom. Meso nikako ne sme da dođe u direktan kontakt sa vodom, i ni slučajeno ne smete da ga potapate u vruću vodu, samo u hladnu.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.