Zdrava ishrana

SLOBODNO JEDITE ROŠTILJ I MESO! Gastroenterolog uživo iznenadio izjavom, objasnio i za koju grupu ljudi je krompir UBICA

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Doktor na Prvoj iznenadio stavovima o zdravoj ishrani!

Izvor: TV Prva/YouTube/RecipeTinEats

Štetno dejstvo crvenog mesa je nešto o čemu nutricionisti i naučnici vode pravi mali rat. Dok jedni nutricionisti kažu da ne bi trebalo jesti meso, naročito mesne prerađevine, drugi kažu da ga ne bi trebalo izbacivati zbog gvožđa.

Nutricionistkinja Borjana Depalo rekla je na Prvoj da je roštilj opasan, i da neophodno gvožđe i proteine možemo dobiti iz hrane biljnog porekla. Profesor doktor Vojislav Perišić kazao je na istoj televiziji da to nije tačno!

"Ne možemo mi pasuljem da nadomestimo proteine", kazao je on. Nutricionistkinja je, inače, pomenula i kako se hrani Novak Đoković i da li zbog manjka mesa gubi energiju.

Vezano za njenu izjavu za roštilj, profesor Perišić je kazao da samo treba voditi računa o tome kako se meso sprema, da bi bilo zdravo.

"To za roštilj, trla baba lan da joj prođe dan! Ja sam već rekao kako se pravi meso, žar mora da bude topao, nikada da gori i dimi. Ta mast koja kaplje na žar, koja pravi dim i isparenja, ona je problem", rekao je on.

Pročitajte šta je dr Perišić rekao o jedinom zdravom načinu da se spremi meso!

Profesor Perišić je ranije objasnio zašto je mladi krompir najzdraviji, a sada je posebno posavetovao dijabetičare o ishrani koja ne podiže šećer previše.

"Pasta ima nizak glikemijski indeks, dijabetičarima neće mnogo skakati šećer u krvi od paste. Krompir je tu ubitačan, osim mladog krompira koji je dragocen, zdrav i ima vitamin C", rekao je on.

(MONDO)

Tagovi