PREPOZNAJTE PATLIDŽAN KOJI NIJE GORAK: 4 saveta u koje se baštovani "kunu", pratite ih da ne biste upropastili ručak!

Patlidžan koji nije gorak ne izgleda isto kao onaj koji može da upropasti jelo u koje ste ga stavili.

YouTube/GeoBeats Science

Patlidžan je ukusna i lako dostupna namirnica, od koje se mogu praviti razni gurmanluci.

Musaka od patlidžana, testenina s patlidžanom, sve je brzo i lako gotovo i zdravo! Ali, mnogi brinu da li će patlidžan biti gorak, jer ne umeju da prepoznaju kakav da kupe.

Ovo su cake u koje se baštovani "kunu"!

  • Potražite plod kojem je kora sjajna, bez fleka i glatka.
  • Malo ga stisnite - idealno je da bude čvrst, ali ne "kao kamen". Potražite patlidžan koji se čim ga stisnete vrati u prvobitni oblik i ne zadržava tragove prstiju.
  • Uzmite manji patlidžan, veliki imaju više semenki i veća je šansa da će biti gorki.
  • Uvek ga kupujte u sezoni, između jula i oktobra, jer u suprotnom rizikujete da je dugo stajao i možda je tretiran hemikalijama kako bi ostao svež.

Pročitajte i šta sve sadrži patlidžan, a korisno je za zdravlje!

(MONDO)