Čokoladni namazi su jako popularni, mada nisu baš zdravi ako se jedu svakog dana. Ako i vi koristite "Nutelu" za mazanje na parče hleba ili palačinke, verovatno ste se sreli sa situacijom u kojoj ne možete više da izvučete ono što se nalazi u tegli. Grebete kašikom, mučite se, ali ne ide.
Sada je jedan čovek na forumu dao "naučno" objašnjenje kako da izvučete i poslednji "atom" ukusnog čokoladnog namaza iz pakovanja!
"Nutela je sama po sebi teška supstanca, i mnogi ljudi je otvore, i onda ravnomerno kašikom zahvataju sa vrha. Kašikom prođu i po stranama tegle, e tu naprave veliku grešku", objasnio je on.
Čokoladni namaz bi, objašnjava ovaj "stručnjak", trebalo vaditi samo iz sredine. Nemojte kašikom zahvatati po stranama pakovanja!
"Pošto je u pitanju teška, i prilično masna smesa zbog ulja koja sadrži, samo pravite rupu u sredini. Težina namaza i gravitacija učiniće svoje, smesa će težiti tome da popuni rupu, i nivo 'Nutele' u tegli će se ravnomerno spuštati. Na kraju ćete samo na dnu imati preostali sloj, ali ne i po celoj unutrašnjosti tegle", objasnio je.
Da bi trik upalio, pisali su ispod njegovog posta na Reditu, važno je da ne pravite grešku i ne držite čokoladni namaz u frižideru gde će se "skameniti", već da stoji na sobnoj temperaturi.
Pročitajte i kako se pravi domaća "Nutela" i da li je tačno da u Srbiji i svetu nema isti ukus!
(MONDO)