Namazi od lešnika i čokolade su omiljeni dodatak na parčetu hleba ili palačinkama, bilo da ste dete ili odrasla osoba!

Ali, da li ste znali da možete lako da napravite namaz kao što je Nutela i kod kuće? I to bez aditiva?

Uma Najdu, nutricionistkinja i psihijatar, podelila je svoj recept za namaz od čokolade i lešnika bez dodatog šećera, koji će vas oduševiti!

Sastojci:

2 šolje oljuštenih lešnika
100 grama crne čokolade (80%)
Kašika kakao praha
2 kašike meda
Pola kašičice instant kafe
Kašičica ekstrakta vanile
Kašika kokosovog ulja (po potrebi)

Priprema:

Lešnike stavite u pleh obložen papirom za pečenje i zapecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Trajaće desetak minuta ali ne odlazite iz kuhinje, jer u zavisnosti od veličine plodova, mogu da zagore.

Čokoladu otopite u činiji stavljenoj na šerpu vode koja vri, a potom zajedno sa lešnicima stavite u procesor i usitnite dok ne dobijete glatku pastu. Dodajte vanilu, med, kakao i kafu, i proverite gustinu - ako su lešnici bili veoma suvi, možda ćete morati da dodate kašiku kokosovog ulja, ali ako ste zadovoljni teksturom, preskočite ovaj korak. Sipajte u čistu teglu i držite u frižideru.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.