Zdrava ishrana

JAČA IMUNITET, POMAŽE MRŠAVLJENJE I TO NIJE SVE! 4 razloga da jedete boraniju, zavolećete je čim ih pročitate!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Da li ste znali da je boranija odlična za imunitet? Ovo je njeno dejstvo na zdravlje!

Izvor: YouTube/jessicagavin

Možda spadate u ljude koji ne vole boraniju, ali kada biste znali šta sve sadrži i kojim procesima u telu pomaže, jeli biste je svakog dana!

Zelena boranija je posebno zdrava, jača imunitet i pomaže varenje, a mnogi ne znaju da spušta holesterol i ubrzava i mršavljenje!

Bolje varenje

Boranija sadrži i rastvorljiva, i nerastvorljiva vlakna, koja imaju odlično dejstvo na varenje. Ako se "mučite" u WC-u, boranija je povrće za vas.

Jača imunitet

Samo jedna šolja kuvane boranije sadrži izuzetne količine vitamina C i A, cinka i drugih nutrijenata koji jačaju imunitet. Ako želite da ojačate imuni sistem ishranom, pazite da ne napravite ove dve greške s vitaminom C!

Spušta pritisak

Ako pokušavate da spustite pritisak bez lekova, boranija je vaš saveznik na tom putu. Sadrži antioksidant kvercetin, koji brani telo od oksidativnog stresa i prirodno spušta krvni pritisak.

Pročitajte i kako da napravite čaj koji obara pritisak!

Spušta loš holesterol

Nivo LDL holesterola biće niži ako jedete ovo zdravo, niskokalorično povrće koje će vas lepo zasititi. Loš holesterol biće niži, a ukoliko pokušavate da smršate, boranija je pun pogodak.

(MONDO)