U jesen, vitamini i druge supstance koje jačaju imuni sistem postaju posebno neophodni da bismo očuvali zdravlje i pomogli da nam organizam što bolje finkcioniše.

Ono što se takođe dešava većini ljudi tokom ove sezone jeste da se goje... Nakon aktivnog leta, plivanja i lakše ishrane, nije čudno što nam nešto teža jesenja hrana dodaje kilograme.

Istovremeno, zbog nedostatka sunca i lučenja "hormona sreće", sasvim je logično što ljudi utehu traže u hrani koja je po pravilu visokokalorična.

Nutricionistkinja Marija Koroleva ističe da bi se organizam zaštitio i omogućilo mu se da pravilno funkcioniše neophodno je da se promeni ishrana u skladu sa sezonom.

Jedna od popularnijih namirnica u ovo doba jeste krompir, a dr Marija otkriva kada je najbolje da ga jedete kako ne bi uticao na telesnu težinu.

"Ova namirnica je bogata peptidima, sadrži i vitamin C i neće naškoditi figuri ako se jede pre 16 časova."

Isto je rekla za hranu koja goji - ako već ne možete da joj odolite, nemojte je jesti posle četiri sata. Iskoristite brži metabolizam u jutarnjim satima da bi se neutralisalo negativno dejstvo ovih namirnica.