Efikasno i zdravo

URADITE OVE 2 VEŽBE UJUTRU I GLEDAJTE KAKO KILOGRAMI NESTAJU: Najpoznatiji stručnjak za mršavljenje otkrio super trik!

Autor Nataša Petrović

Najpoznatiji stručnjak za mršavljenje dr Majkl Mosli otkrio koje dve vežbe su ubedljivo najbolje za mršavljenje!

Izvor: Shutterstock/Youtube/screenshot/Studio 10

Dr Majkl Mosli jedan je od najpoznatijih stručnjaka za mršavljenje, a možda je najčuveniji po svojoj dijeti 5:2. Osim što daje različite savete za mršavljenje, on ističe da je za topljenje masti pored ishrane jednako važna i fizička aktivnost.

"Mislim da samo vežbanje neće da vam pomogne da smršate, ali poboljšaće vam raspoloženje, ako ništa drugo. S druge strane, ako ishranu kombinujete sa vežbanjem, to je sjajan način da smršate", rekao je on jednom prilikom.

Međutim, on je istakao i da kada pokušavamo da smršamo, treba da se fokusiramo na topljenje masti, a ne mišića, govoreći da je to "opasnost koju sa sobom nosi niskokalorijska ishrana sa nedovoljno proteina".

Da bi se to izbeglo, on savetuje da dnevno unosite najmanje 50 grama kvalitetnog proteina, a da biste izgradili mišiće, njegov savet je i da vežbate. Dr Mosli izdvojio je dve vežbe kao najbolje, odnosno najefikasnije kao pomoć u mršavljenju – reč je o sklekovima i čučnjevima.

"Svi znamo da aerobne vežbe poput trčanja, hodanja, plivanja ili vožnje bicikla, dobro deluju na srce i pluća. Pored toga, preporučio bih da dodate samo jednu stvar svojoj dnevnoj rutini – vežbe otpora poput sklekova", kaže dr Mosli.

Stručnjak za mršavljenje objasnio je da je novo istraživanje pokazalo da vežbe snage i samo nekoliko minuta vežbi otpora (poput sklekova) svakog dana, poboljšava ne samo funkcionisanje mišića, već i mozga.

Sada se verovatno pitate kako sklekovi i čučnjevi mogu da vam pomognu u mršavljenju, ali dr Mosli ima objašnjenje.

"Ne samo što sklekovi pomažu da se zategnete, već postoje i dokazi da vežbe otpora poboljšavaju san, a dodaje se i da su čučnjevi ’jedna od najboljih vežbi za unapređenje funkcija mozga'".

Dr Mosli zbog svega toga smatra da je veoma dobro da ovo budu prve vežbe koje ćete odraditi ujutru, a te preporuke se i on pridržava.

"Trudim se da većinu dana radim po 40 sklekova. Radim sklekove i čučnjeve ujutru čim ustanem iz kreveta. To su vežbe za celo telo, dobro deluju na srce, ali i na mozak", poručio je.

(MONDO)