SAVETI

DA LI MOŽETE DA PREPOZNATE KOJA SALATA IMA 330 KALORIJA VIŠE? Malo ko uspe - zbog ove greške NE MOŽETE da smršate!

Autor Tamara Veličković

Nutricionista na primeru ovih, naizgled istih, salata upozorava na najčešću grešku zbog koje ljudi ne mogu da smršaju.

Izvor: Instagram/health_with_bec

Da li ste znali da i sa zdravim namirnicama možete da preterate? Nutricionista Bek Miler otkriva da, verovali ili ne, samo jedan sastojak može da doda stotine kalorija jednom obroku. Zbog toga je objavila fotografiju dveju, naizgled identičnih, salata i "zapalila" društvene mreže. Da li možete da prepoznate u kojoj salati ima 460 kalorija, a u kojoj 790?

Salata na levoj strani ima manje kalorija, dok na desnoj ima za 330 više. "Vrlo uobičajena greška koju vidim kod žena koje pokušavaju da smršaju je da (slučajno) preterano konzumiraju zdrave stvari", napisala je Miler i objasnila razliku. U drugoj salati ima više piletine i maslinovog ulja, a to mnoge sprečava u procesu da izgube kilograme.

Salata sa manje kalorija sadržala je 140 grama piletine i kašičicu maslinovog ulja, dok se u drugoj nalazilo 175 grama piletine i tri kašike maslinovog ulja. "Iako uvek ističem da su zdrave masti i proteini u svakom obroku važni jer uzrokuju osećaj sitosti, ako razmišljamo o mršavljenju, nužno je i voditi računa o veličini porcija", dodala je.

Belo meso se smatra zdravijim u odnosu na crveno meso. Jedna od osnovnih odlika belog mesa je da se lako vari i da ne sadrži veliku količinu masti. Bogato je proteinima, gvožđem i aminokiselinama. Tačnije, 100 grama pilećeg mesa sadrži 1,5 gr gvožđa. Ipak, sada znate da ni sa piletinom ne treba preterivati ako želite da smršate.

(MONDO)