SAVETI

SLAVNI DOKTOR O NAMIRNICI BEZ KOJE NEMA SRPSKE TRPEZE! "Najbolja za SALO NA STOMAKU, još ako je uključite u doručak..."

Autor Tamara Veličković

Oduševićete se kad čujete koja namirnica je najbolja za smanjenje masnih naslaga na stomaku!

Izvor: YouTube/DoctorOz/Screenshot

Višak masnih naslaga u predelu stomaka i struka, ne samo da izaziva nezadovoljstvo u pogledu fizičkog izgleda, već može negativno da utiče na zdravlje čitavog organizma. Postoje viscelarne masti i potkožne masti, odnosno masnoća koja okružuje organe u stomaku i sloj masti koji se nalazi direktno ispod kože, ali je manje štetan za zdravlje ljudi.

Neki od najčešćih uzroka masnih naslaga na stomaku su loša ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti, stres, genetska predispozicija, loš san... Masne naslage nam se često čine nerešivima. Čak je i onima koji redovno vežbaju teško da ih se reče. Popularni američki kardiolog i televizijska ličnost, dr Mehmet Oz, kaže da pasulj može da nam pomogne u cilju smanjenja stomaka.

"Pasulj je pun topljivih vlakana koja podstiču dobre bakterije u crevima, čime se smanjuje upala povezana s trbušnom masnoćom", izjavio je dr Oz, koji preporučuje da malu porciju pasulja (jednu šoljicu) uključite u baš svaki obrok - čak i doručak. Možda nije ubičajeno da pasulj jedemo za doručak, ali reč je o maloj količini koju možete da dodate u salatu.

Dijetetičarka i autorka Sintija Sas smatra kako na prvom mestu treba da nam bude mudar izbor svakodnevnog jelovnika. "Ako jedete pravu vrstu namirnica, to vam može pomoći da brže izgubite masnoću", istakla je i otkrila da pasulj smatra najvećim saveznikom za ravan i privlačan stomak. "Ako postanete ljubitelj pasulja, to može da vam pomgone da smršate i smanjite svoj stomak",rekla je Sas i dodala kako osobe koje redovno jedu pasulj imaju manji obim struka i 22 odsto manji rizik od gojaznosti.

BONUS VIDEO:

(MONDO)