Hranu sa niskim sadržajem šećera obično smatramo dijetalnom, ali da li je zaista tako? Nutricionistkinja Meri Sabata kaže da ovakva hrana može i te kako negativno da utiče na metabolizam, a izdvojila je jednu namirnicu koja čak može da podstakne gojenje, posebno u predelu stomaka...

Ova namirnica spada u one sa niskim sadržajem šećera i ako se ne uzima umereno, može da uspori metabolizam i izazove gojenje. Reč je o orašastim plodovima.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su poznati po obilju nutrijenata i niskom sadržaju šećera, što ih čini omiljenom opcijom za užinu. Nutricionisti će vam savetovati da pojedete svega nekoliko komada između obroka i to sa razlogom! Jer, ako se jedu u većoj količini, utiču na povećanje težine budući da su energetski "jaki". Greška koju većina pravi jeste što misli da je zbog niskog procenta šećera ova mnimrica dijetalna, a uopšte nije tako. Preterano uživanje u orašastim plodovima usporava metabolizam i, na kraju, povećava telesnu težinu.

Ipak, treba imati na umu da izbalansirana, kvalitetna ishrana, zajedno sa dobrim navikama i životnim stilom su ključni za dobrobit organizma. Uravnotežena ishrana, razvozteža u kolilini hrane koja se unosi i redovna fizička aktivnost su najefikasniji načini da se pospeši funkcionisanje metabolizma i spreči gojenje.

BONUS VIDEO:

"DANAS JE PREVIŠE NUTRICIONISTA I MNOGO DEBILIH LJUDI!" Pedijatar upozorio: Napumpani predlažu deci da kupuju ŠTETNE PREPARATE Kurir televizija

(MONDO)