SVE ZABLUDE ZBOG KOJIH NE MOŽETE DA IZGLEDATE KAKO ŽELITE: Trener Vlada otkrio ZLATNA PRAVILA za teretanu i ishranu!

Kondicioni trener Vlada Trifunović govorio je o zabludama koje vas tokom treniranja koče da postignete željeni rezultat!

Prva Tv

Koliko ste puta do sada čuli tvrdnje koje obećavaju brze rezultate na putu do savršenog tela? Postoji niz mitova koji mogu da vam ometaju put ka postizanju željenih rezultata. Ako ste upravo odlučili da krenete u teretanu, važno je da znate sve o greškama koje većina pravi. U nastavku sledi niz zabluda koje je kondicioni trener Vlada Trifunović razbio u emisiji "150 minuta" na Prvoj.

Koliko trbušnjaka treba da uradim da bih dobio/la pločice?

Što se tiče mišića stomaka, važi isto kao i za sve ostale grupe mišiće. Treba raditi vežbe za stomak, ali ishrana igra malo veću ulogu. Što je niži procenat masti, naši mišići biće vidljivi. Treba sve da radimo, a ne samo trbušnjake. Ako ne radimo leđnjake, može doći do asimterije. Ne možete da radite samo trbušnjake da biste imali trbušnjake.

Kako da imam zadnjicu kao Kim Kardašijan?

Gluteus je kao i svaki drugi mišić, treba da se hranimo zdravije. Težine jesu alat koji je potreban za hipertrofiju mišića, ali sve zavisi od trenutne forme vežbača. Ako je neko početnik, ne može da uzme ogromne težine i da misli da će imati veliki gluteus. Sve to treba raditi postepeno i tako će se telo menjati i oblikovati gluteus. Najbolje vežbe su iskorak, čučnjevi i podizanje kukova na klupi. Ako je izgradnja gluteusa cilj, trening snage je najbolji.

Plašim se da ću nabildovati noge od treninga

Najveći mit koji vlada među ženama, a to je jako teško zbog ženskih hormona. Ako imaju kalorijski suficit, pa na dnevnom nivou jedu malo više nego što bi trebalo, možda bi došlo do toga, ali to je jako teško. Muškarci bi najviše voleli da ne rade noge ako mogu, čast izuzecima. Sve treba raditi podjednako, da ne bi bilo asimterije ili da ne bi došlo do povrede.

Smršaću ako posle treninga ne jedem dva sata

Više logike ima da se pre treninga ne jede sat i po do dva. Posle treninga je najbolje jesti proteinski šejk sa žitaricama i bobičastim voćem, a potom pojesti piletinu, rižu ili neku salatu.

Duži treninzi su bolji i efikasniji

Duži treninzi mogu da dovedu do prevelikog zamora, a zamor koči napredak. Ako neko baš želi tome da se posveti, može ujutru da odradi sat vremena kardio, a popodne da odradi trening sa tegovima.

Bez bola nema rezultata

Upala mišića možda i nije merilo kvaliteta treninga, ali nije ni dobro da trening bude jako lagan. Treba napraviti balans. I da je prevelika upala u pitanju, može da znači da je trening bio previše forsiran.

Trčanjem ću postići dobar izgled

Zavisi šta je cilj. Ako je cilj izdžljivost, to je u redu, ali ako je cilj izgled, ne može samo trčanje da pomogne. Trening snage pomaže.

Vežbanje u jutarnjim satima je efikasnije

Ne vidim veće benefite od vežbanja ujutru nego uveče. Neki kažu da je najbolje posle buđenja, ali imamo dosta klijenata koji dolaze ujutru i imamo jako dobre rezultate, a isto tako je i kod onih koji dolaze uveče.

Najlon koji greje pospešuje spaljivanje masnih naslaga

Ne slažem se, to je mit. Ljudi svašta pročitaju i misle da je to dobro. Znojenjem neće povećati potrošnju kalorija, mogu samo neprijatno da se osećaju na treningu. Izbaciće vodu tokom treninga, a kasnije će povratiti tu vodu u toku dana.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

VEŽBE U STOLICI  instagram/emiwong_

(MONDO/T.V.)