SAVETI

3 NAMIRNICE KOJE NIKADA NISAM I NEĆU POJESTI! Nutricionistkinja: Znate li uopšte od čega se prave? (VIDEO)

Autor Tamara Veličković

Nutricionistkinja otkrila koje tri namirnice nikada ne bi pojela.

Izvor: Mondo/Tiktok/savingdinner/Screenshot

Nutricionistkinja Leane Eli otkrila je koje namirnice nikada ne bi jela. Video je na TikTok-u postao viralan, prikupio je više od milion i po pregleda. U njemu je objasnila zašto nije i nikada neće jesti marinirane pečurke, škampe i veštačke arome, naročito aromu vanile.

"To su tri gadne stvari koje kao nutricionistkinja nikad neću jesti, a ni vi ne bi trebalo", rekla je na početku snimka i dodala da se na 100 grama mariniranih pečuraka može naći 20 ili više crva. "To je razlog zbog kog uvek biram sveže verzije povrća. Možete da ih operete, osušite ili konzumirate sveže", istakla je.

"Broj dva su škampi. Na njihovim leđima se nalazi nešto što podseća na venu. Ipak, to nije vena, već njihov crevni trakt. Ako želite da jedete škampe, uklonite ga pre nego što počnete da ih pripremate", dodala je i svima savetovala da izbegavaju aromu vanile. Korisnici mreža su bili šokirani kada su čuli od čega se pravi.

"Znate li od čega je napravljena? Od kastoreuma, žućkaste tečnosti od uljastog sekreta žlezda koje su smeštene u zadnjicama dabrova. Ja to sigurno ne bih pojela, a i vama savetujem da birate čisti ekstrakt vanile", zaključila je nutricionistkinja. Pogledajte video u kom govori o ovim namirnicama:

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)