Leto samo što nije stiglo, a oni koji su se uhvatili u koštac sa viškom kilograma, uveliko su na posebnim režimima ishrane, dijetama i vode računa o kalorijama kako bi bili spremni za plažu i kupaći.

Međutim, dešava se da, i nakon što se iz jelovnika izbace kako ugljeni hidrati, tako i kalorije, nekako i dalje se ne vide rezultati. Prema rečima doktora Majkla Moslija, problem bi mogao da se krije u najčešćim i neprimetnim greškama.

Stručnjak za ishranu kaže da mnogi od nas i ne razmišljaju o piću koje svakodnevno konzumira. Čini se da obična kafa ne može da poremeti dijetu i naš cilj ka idealnoj liniji, ali baš naprotiv - itekako utiče na njih. Pored kafe, alkohol i voćni sokovi takođe sadrže dosta kalorija.

"Ako se hranite zdravo, redovno vežbate i vodite računa o svom zdravlju, a težina vam se ne menja, postoji debeo razlog za to. Kafa, alkohol i voćni sokovi utiču na vaš proces mršavljenja", dodaje dr Majkl.

Takođe, otkriva i idealno rešenje za to. Kada je u pitanju kafa, i dalje biste mogli da uživate u dozi kofeina ako visokokaloričnu kafu sa mlekom (late ili kapućino) zamenite za domaću kafu ili čak neku vrstu biljnog čaja.

"Alkohol je takođe nešto čemu treba pristupati sa oprezom jer mnogi često zaboravljaju koliko može biti bogat i kalorijama i ugljenim hidratima. Dokazi su jasni - alkohol vas čini debelima. Pored uticaja kalorija iz alkoholnih pića, izbori hrane dok pijete i sledećeg dana predstavljaju značajne i potencijalno opasne po život zdravstvene probleme", otkriva doktor za kraj.

(MONDO)