Zdravlje

NAJMOĆNIJA NAMIRNICA DOSTUPNA SVIMA: Onkolog tvrdi da uništava ćelije raka!

Autor Nataša Petrović

Reč je o žitarici koja se u poslednje vreme sve više koristi u ishrani...

Onkolog Majk Hajmem kaže da je heljda ubedljivo najmoćnija namirnica! Zbog svojih sastojaka pomaže u čišćenju krvnih sudova, razgradnji masnih naslaga, ali i ono najvažnije – prema rečima onkologa, ubija ćelije raka!

Osim toga, ova zdrava žitarica, koja se u poslednje vreme sve više koristi u ishrani, preporučuje se i kod prehlada i virusa jer uništava patogene i bakterije, pomažući istorvremeno i u jačanju imuniteta.

Heljda je dobra i za čišćenje krvnih sudova jer jača njihova krvne sudove – u prilog tome govori i činjenica da je farmaceutske kompanije koriste kao sastojak u proizvodnji lekova. Stručnjaci kažu da je posebno preporučljiva za ljude koji pate od dijabetesa ili aterosklerotskih poremećaja.

Zbog toga što je bogata gvožđem, heljda je dobra i za osobe koje pate od anemije, a ono što će se mnogima dopasti je i to što pomaže u mršavljenju jer je niskokalorična. Takođe, zbog sastojaka heljde, ova žitarica pomaže da se brže zasitite, a smanjuje i želju za slatkišima.

S obzirom na to da je bogata i folnom kiselinom, heljda je preporučljiva i za trudnice.

Ipak, možda najznačajnije dejstvo ove moćne namirnice je to što smanjuje rizik obolevanja od raka i sprečava razvoj već postojećih ćelija raka.

Nedavno istraživanje to je i potvrdilo, pošto je utvrđeno da heljda, zbog svih svojih sastojaka pomaže telu da bude otpornije na sve vrste raka. Zbog toga i onkolog dr Hajmem preporučuje da se heljda jede najmanje jednom nedeljno.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.