ZABORAVILI SMO KAKO JE NAJZDRAVIJE ZAPOČETI DAN: Nutricionistkinja otkriva i šta obavezno da uradite ujutru i uveče

Važni i korisni saveti nutricionistkinje!

Youtube/Screenshot/Novo jutro

Proleće je idealno vreme da promenimo navike i da se vratimo u top formu, a uslov za postizanje i očuvanje zdravlja je raznovrsna i izbalansirana ishrana.

Nutricionistkinja Milka Raičević je otkrila da li je sada pravi trenutak za detoksikaciju organizma i skidanje viška kilograma.

"Prvo moramo da se vratimo sebi i svojim korenima. Srbi počinju dan medom, i tako krećemo zdravo u dan. Umesto toga, mi danas dodajemo limunade i đumbir i ostala pomodarstva. Dan moramo da počnemo i završimo vodom, to je jako važno za muškarce jer za razliku od žena koje štite hormoni, oni su podložniji srčanim i moždanim udarima. Voda se pije sat vremena pre i posle jela i nikako tokom jela, to je zlatno pravilo. Voda se pije na sobnoj temperaturi i gutalj po gutalj. Raznovrsna ishrana je pored toga obavezna i ona ima svoja pravila" objasnila je Raičević.

Sa prolećem stiže voće i povrće koje je bogato vitaminima i mineralima, a nutricionistkinja objašnjava šta treba jesti.

"Mi jedemo očima, tako da moramo da poštujemo kad se šta jede. Jagodi sad nije vreme iako je ona iz plastenika, zna se kada se ona jede, tako je za svaki proizvod. Što je najgore, mi ne znamo šta se nalazi u tom voću i povrću. Ono što je problem je što to dajemo našoj deci, ti toksini i nitrati ostavljaju trajne posledice", poručila je.

(MONDO/Kurir)