Zdravlje

MESAR OTKRIVA KAKO DA UŠTEDITE NOVAC NA DELIKATESU! Jedna vrsta MESA je NAJJEFTINIJA, drugu možete BESPLATNO da dobijete

Autor Teodora Boškovski

Pogledajte koje meso je najjeftinije!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Robert Unvin iz Kambrije često svojim kupcima daje savete. Koje meso je najbolje uzeti na delikatesu, a da pritom uštedite? Evo njegovih preporuka za uštedu novca.

Nije tajna da manje koštaju većinom oni komadi mesa koje je potrebno duže kuvati. Svinjska lopatica, goveđa potkolenica i pileći batak jeftiniji su od manje masnog mesa poput svinjskog odreska ili pilećih prsa.

Jetra, bubrezi, jezik i srce nekada su bili simbol štedljivog kuvanja.

Kako mesar dodaje, teška ekonomska vremena mogla bi da ih ponovo vrate u fokus. 

"Jedenje iznutrica je savršen izbor za pristupačan život. To je najjeftiniji način da dobijete mesne proteine", objašnjava mesar. Kod nas obično su to škembići. 

"Jagnjeće srce ima veoma blag ukus. Zamolite svog mesara da ga iseče na tanko i onda ćete dobiti odlično meso za prženje", otkrio je on za The Sun.

Tražite od mesara dodatke

Zamolite mesara da vam očisti piletinu, da vam da mleveno meso sa većim sadržajem masti za manje, ili čak da ubaci malo besplatnih kostiju da napravite čorbu punu hranljivih materija. Oni se mogu koristiti  kao osnova za supe, variva ili rižota.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)