Doručak se smatra najvažnijim obrokom u danu. Često u žurbi znamo da ga preskočimo što je velika greška. Ukoliko je pred nama dan puno obaveza, praktičnost će nam biti od pomoći. Tu na scenu nastupa konzervirana hrana. Međutim, ne treba svašta jesti iz konzerve. Posebno je poželjna ona koja ne sadrži previše soli, konzervanse i druge dodatke.
Pritom imaćete brz doručak. Koju hranu u konzervi preporučuju stručnjaci? Portal Mashed izdvojio je 3 vrste konzervirane hrane koje su jeftine, imaju duži vek trajanja i mogu da se jedu za doručak.
Sardine
Riba možda nije prva stvar koja vam padne na pamet kada razmišljate o doručku, ali sardinesu ukusna i hranjiva opcija. Prepune su hranjivih materija, bogate su zdravim mastima, proteinima, vitaminom D i kalcijumom.
Konzervirane srdele pune su omega-3 masnih kiselina koje pomažu u smanjenju upale, razvoja srčanih bolesti i moždanog udara.
Konzervirano voće
Ako vam je draži slatki doručak, konzervirano voće idealno je rešenje. Ipak, vodite računa da ne kupujete ono u sirupu jer sadrže puno dodanog šećera.
Crni pasulj
Još jedan fantastičan način da u svoj doručak unesete vlakna i proteine jest crni pasulj u konzervi. On snižava holesterol, poboljšava zdravlje srca i zdravlje creva. Crni pasulj možete da dodate u kajganu ili svežu salatu.
BONUS VIDEO:
(MONDO/T.B.)