Slušaj vest

Partizan je doživeo debakl u prvom evropskom meču ove sezone protiv Dinama iz Kijeva (6:2), ali nakon dobrog izdanja na Ubu, crno-beli se nadaju da je čudo moguće, baš kao pre četiri decenije protiv Kvins Park Rendžersa. Trener Stanojević ne obećava previše, ali poručuje da je važno da se popravi utisak.

"Imamo dve loše okolnosti: nemamo navijače, a rezultat je takav kakav smo sami kreirali i moramo da se izborimo za bolju situaciju. Nada uvek postoji, realnost je nešto drugo, jer su se Ukrajinci pokazali dosta bolje od nas. Kad imate navijače možete svašta da očekujete. Ovako... Kako da budem pesimista? Nikad se ne zna, ako postignete rano gol, pa brzo drugi sve je otvoreno. Suština je da su Ukrajinci pokazali da su u ovom trenutku bolji“, rekao je Aleksandar Stanojević pred meč sa Dinamom koji je na programu u sredu od 20 časova.

Stanojević želi bolju odbranu, ali i bolji napad, dok dodaje da će revanš pokazati šta je dobro, a šta nije i šta im još treba za Evropu. "Nadam se da će nam ponuditi pre odgovore, nego pitanja. Svaki meč međunarodnog karaktera je važan, kako za naš, tako i ugled srpskog fudbala. Čak i u ovoj situaciji. Nema kod nas ’bez opterećenja’. Duel nosi veliko opterećenje zbog onog što smo dozvolili da nam se tamo desi. Moramo da se pokažemo, jer ne igramo u opštinskom rangu, ovo su kvalifikacije za Ligu šampiona i puni naboja ulazimo u meč", dodao je Stanojević i najavio da će biti promena u sastavu pošto su se pojedini igrači izborili za mesto startera.

Wojciech Szubartowski/PAP/EPA Partizan utakmica

Šta ako ispadnu?

Partizan će u trećem kolu Lige Evrope igrati sa poraženim iz duela Lugana i Fenerbahčea. Prvi susret dobio je turski tim 3:2. Ako kojim slučajem nastavi kroz Ligu šampiona, igraće protiv škotskog Rendžersa.

Stanojević je potvrdio dolazak Žoaa Grimalda, već večeras će Peruanac trenirati s tim da nema pravo nastupa protiv Dinama, a najavljuje se dolazak i još jedne "osmice" i napadača. Nada se da će se to što pre rešiti, ali pre svega razmišlja o tome kako da ekipa zaigra bolji fudbal. To je ključno.

"Ništa nismo pokazali ni u Poljskoj, a ni ranije u Rusiji, protiv ekipa čiji je kvalitet sličan Dinamu iz Kijeva. U prvenstvu protiv Napretka ništa nismo pokazali. U Ubu već nešto. Odvojio bih takmičenja u Srbiji i Evropi, ali smo već pokazali pomak u načinu igre protiv Jedinstva u odnosu na Kruševljane, jer je bilo dosta dinamično. Meni je iskustvo govorilo da mi je jedan pripremni period dovoljan da napravim igru. Sad prvi put nisam uspeo za mesec dana da uočim neke obrise, iako je moglo u Ubu nešto da se nasluti, ali mi se ovo prvi put desilo. Znači, i ja učim. Nema vremena, a nema ni alibija. Kome ja da kažem da mi je potrebno vreme. Snosimo posledice", naglasio je Stanojević.

BONUS VIDEO:

MONDO Aleksandar Stanojević

(MozzartSport/MONDO - M.V.)