Slušaj vest

Već smo vam preneli utiske iz grada na severu Norveške i otkrili da čitav Bode navija za svoj lokalni fudbalski. Ali, ako biste nas pitali gde su nabavili sve te navijačke rekvizite, ne bismo uspeli da vam odgovorimo. Mala klupska prodavnica na stadionu teško da je mogla da opsluži čitav grad.

Ona se nalazi u sklopu stadiona, na jednoj od njenih dužih tribina, suprotnoj od one sa koje će u utorak uveče srpski novinari pratiti meč. Prostire se na tri kvadrata, eventualno neki kvadratni centimetar više i deluje kao da samo usput prodaje suvenire i navijačke rekvizite žute boje. Ima samo jednog zaposlenog koji sedi za pultom i praktično može da dohvati robu na oba kraja prodavnice. U pozadini se vide aparati za kafu i šank, ali nam se nije učinilo da u tom trenutku radi nešto što bi moglo da bude kafić.

Što se tiče cena u klupskoj prodavnici, one su potpuno suprotne od veličine prodavnice. Astronomske su!

dušan ninković/mondo Bode suveniri Bode suveniri, stadion

Najjeftinije majice su gotovo četiri hiljade dinara, duksevi oko 7.000 i 7.500 dinara, dok sve tri garniture dresova za ovu sezonu koštaju isto, nešto preko 10.500 dinara.

Nije bolja situacija ni sa ostalim rekvizitima, pa tako žuta šolja sa simbolom kluba košta oko 1.500 dinara, koliko koštaju i žute čarape sa grbom. Za navijački šal Bode Glimta ili plišanu igračku maskote koja drži fudbalsku loptu treba izdvojiti gotovo duplo više novca, odnosno skoro 3.000 dinara.

Cene u Norveškoj nikako nisu prilagođene navijačima koji će večeras iz Srbije stići na utakmicu, a deluje da je ova klupska prodavnica više okrenuta domaćim navijačima koji će neki drugi dan kupiti zastavu da je okače na svoju kuću, kada prođu gužve i velika euforija. Uostalom, Norvežani u Bodeu sve rade vrlo mirno, bez ikakve tenzije.

Bonus video: Stadion Bode Glimt

MONDO/Dušan Ninković Stadion Bode Glimt