Slušaj vest

Borac iz Banjaluke odigrao je nerešeno 0:0 protiv Ferencvaroša u Budimpešti, u prvoj utakmici dvomeča plej-ofa za Ligu Evrope. Na taj način, za nedelju dana zakazao je na Gradskom stadionu utakmicu za istoriju, u kojoj bi mogao da eliminiše velikog protivnika i da uđe u drugo po snazi evro-takmičenje, u kojem bi igrao sve do januara u novom formatu. Toj utakmici moći će da priđe rasterećeno kada je u pitanju ova evropska sezona, jer već ima osigurano mesto u grupnoj fazi Konferencijske lige, koje je obezbedio eliminacijom šampiona Farskih Ostrva Ki Klakskvik u prošlom kolu LE.

Heroj utakmice u Budimpešti bio je bivši golman FK Crvena zvezda, Filip Manojlović, koji je imao nekoliko sjajnih odbrana i najzaslužniji je za to što banjalučki tim ima odličan rezultat pred revanš narednog četvrtka. Taj meč biće i kulminacija najvećeg evropskog leta u istoriji kluba, tokom kojeg je prvi put izborio jesen u evro-kvalifikacijama.

Počeo je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, eliminisao prvaka Albanije Egnatiju, pa se hrabro suprotstavio PAOK-u ali je tu ipak završio put ka eliti (3:2 za PAOK u Solunu i 0:1 u Banjaluci). Na sledećem koraku pred timom Mladena Žižovića našao se Ki Klaksvik, prvi klub sa Farskih Ostrva koji je ušao u grupnu fazu evro-takmičenja, jer je prošle sezone igrao u grupi Konferencijske lige. Ipak, u produžecima u Banjaluci Borac je prošle nedelje izborio istorijski trijumf i obezbedio Evropu na svom stadionu sve do decembra.

Ako naredne nedelje padne Ferencvaroš, to evropsko putovanje Banjalučana trajaće još duže, sve do 30. januara, kada će biti odigrano poslednje kolo "ligaške" faze.

  • FERENCVAROŠ: Dibus, Makrekis, Sise, Knester, Ramirez (69. Ćivić), Abu Fani (60. Maiga), Romens, Zakarijasen (82. Kadi), Ben Romdane (60. Misiđan), Traore, Varga (60. Pešić). Trener: Paskal Jansen.
  • BORAC: Manojlović, Kvržić, Majers, Karolina, Vukčević, Grahovac, Skorup (74. Pihler), Kulašin (78. Hrelja), Savić, Srećković (62. Čavić), Lukić (78. Hasukić). Trener: Mladen Žižović.

Bonus video: Slavlje Borca

FK Borac Slavlje igrača Borca poslije plasmana u finale Kupa BiH