Slušaj vest

Velika se bura digla na kraju meča Vojvodine i Napretka u Superligi. Na kraju duela u Bačkoj Topoli Kruševljani su pobedili 2:1 i to golom Marka Šarića u 96. minutu meča. Nakon što je postigao gol iskusni fudbaler je napravio incident jer se uhvatio za međunožje tokom proslave gola. Pre tog poteza je pokazivao na uvo, a delovalo je da su ovi potezi upućeni navijačima Vojvodine. 

Sada se oglasio kako fudbaler tako i Napredak. Klub je istakao da će Šarić biti kažnjen zbog ovakvog ponašanja, a Šarić je otkrio da njegova gestikulacija nije bila upućena navijačima. Priznao je grešku, rekao je da se kaje zbog poteza i izvinio se kako svom klubu tako i Vojvodini,

"Onakvo ponašanje ne priliči Napretkovom prvotimcu. Naneo sam veliku štetu Klubu i ostavio saigrače na cedilu. I sebi sam naudio jer sam svestan da ću biti kažnjen, zasluženo. Iskreno se kajem i izvinjavam svima u Napretku, celokupnoj sportskoj javnosti, ali i FK Vojvodina jer ružan gest nije bio upućen klupi domaćina, kako su pojedini mediji preneli, već saigračima na tribini, zbog naše interne šale. Na kraju je sve dobilo potpuno drugačiju konotaciju i tek kada sam video snimak shvatio sam koliko ružnu sliku sam poslao", poručio je Šarić, a preneo klupski sajt. Pogledajte ovaj incident na 6:15 snimka: 

ŠTA SE DESILO? 

Na ovom meču Mihajlo Petković je doveo Napredak u vođstvo pogotkom u 59. minutu mečam, a izjednačio je KejlebZadi Seri tri minuta kasnije. Marko Šarić je postigao gol u 96. minutu, a nako0n njegovog gesta usledio je haos. Krenulo je koškanje, jedva je smirena situacija a sudija meča mu je odmah pokazao crveni karton. Neće moći nekadašnji igrač Čukaričkog, IMT-a, Rada, Metalca, Javora i Nefčija da nastupa na narednoj utakmici, a dodatno ga je kaznio i klub.

"Mrlju na veliki trijumf protiv Vojvodine, neprimerenim i ružnim gestom, bacio je strelac drugog gola Marko Šarić. FK Napredak najoštrije osuđuje ponašanje svog prvotimca, pa će shodno klupskom pravilniku biti i adekvatno kažnjen. Bez obzira na kaznu koja sledi FK Napredak staje iza svog igrača jer u pitanju je mlad i porodičan čovek, bez mrlje u dosadašnjoj karijeri. I uvereni smo da je uvideo grešku i da se tako nešto nikada više neće ponoviti", navodi se na sajtu kluba.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arenasport 1/printscreen Napredak gol Jovan Marinković