Slušaj vest

Partizan je izgubio od Genta, ispao i iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu i završio evropsku sezonu već 28. avgusta. Posle još jednog poraza bez postignutog gola (i u Humskoj i u Gentu bilo 1:0 za Gent), trener crno-belih Aleksandar Stanojević govorio je u svom stilu - iskreno.

"Partizan je tu gde je ste, nije u Evropi, nismo zaslužli da uđemo. Imali smo generalno teške protivnike, ali to nema veze sa tim. Imali smo mnogo prilika protiv ozbiljnog kluba, nismo uspeli da ih iskoristimo, a ako ne postignemo gol, ne možemo da idemo dalje. Neverovatno je da iz onih prilika ne damo gol. OK, imamo jasnu sliku šta nam treba, ovo je naša tranzicija koju moramo da sređujemo i to je to", rekao je Stanojević za TV Arena sport.

Da li je ovo Partizanova realnost?

"Na kraju je uvek nešto realno. Realnost je to što jeste, nismo u Evropi, izgubili smo prvu utakmicu protiv Kijeva kako smo izgubili, ove druge kako jesmo. Nije slučajno da ne prođete, ne verujem u sreću i priče o njoj. Samo u rad, karakter, mi to nismo imali, nismo dali gol i nismo uspeli da prođemo"

Šta dalje? "Ništa dalje, kako šta dalje? Nastavljamo, radimo, očekujemo nove igrače, nešto ćemo morati da radikalnije uradimo. Prošla je Evropa, igrači koji su neki period igrali nažalost ne mogu... Moramo da krenemo u novu priču u narednom periodu", dodao je Stanojević.

Belga / ddp USA / Profimedia, BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia GENT VS PARTIZAN

Crno-beli će drugu sezonu u nizu igrati samo u Superligi u kojoj ih u nedelju od 20.05 očekuje derbi protiv Vojvodine, a onda i septembarska pauza na kojoj će sigurno biti promena. Među prvima će biti odlazak Mateuša Saldanje iz Partizana.