Slušaj vest

Dinamo Zagreb plasirao se deveti put u grupnu, odnosno sada "ligašku" fazu Lige šampiona. Prvak Hrvatske pregazio je Karabag u dva meča plej-ofa, pobedivši ga kod kuće 3:0, a u Bakuu 2:0, pogocima veziste Marka Pjace i autogolom igrača domaćeg tima, Mateuša Silve.

Posebno će ostati upamćen gol Marka Pjace, koji je pogodio u 32. minutu posle driblinga, udarcem sa ivice kaznenog prostora. Dinamo je Marka Pjacu ovog leta vratio iz Rijeke za milion i po evra i to se pokazalo kao puni pogodak, kao i ovaj gol koji ima težinu od nekoliko desetina miliona evra, koliko će klubovi učesnici dobiti od bonusa za učešće u Ligi šampiona.

Dinamo će drugi put u poslednje tri sezone u društvo najboljih timova, a spisak protivinika koji će ove jeseni doći na "Maksimir" i kojima će gostovati saznaće u četvrtak uveče, na žrebu na kojem se navijači Zvezde nadaju da će biti i crveno-beli. Uslov za to biće da Crvena zvezda pobedi Bode Glimt u sredu uveče na "Marakani".

Sa devet plasmana u glavnu fazu Lige šampiona, Dinamo Zagreb ostaje apsolutni rekord na području bivše Jugoslavije, dok su iza njega Crvena zvezda, koja je tri puta igrala grupnu fazu i Partizan sa dva učešća.

Youtube/Top Goals Marko Bulat Super Goal Dinamo Zagreb 1-0 AEK Athens