Slušaj vest

Srbija je odigrala odlično na meču sa Španijom na otvaranju Lige nacija i naš tim je remizirao bez golova. Pre meča smo videli nove promene u Fudbalskom savezu Srbije, otišli su prvi čovek sportskog sektora Miroslav Tanjga i Jovan Šurbatović sa pozicije generalnog sekretara.

Nakon odlaska su se oglasili i čuli smo ozbiljne kritike na račun selektora Dragana Stojkovića Piksija. Bilo je reči o tome da se okružio podobnima, kao i da je nestručan i sujetan. Na takve napade Stojković je posle meča sa Španijom odgovorio tako što je rekao da ne želi da gubi vreme na takve priče. Ima većih briga. 

"Stavljaju moje ime u kontekst... Neću da gubim vreme, da repliciram nikome, ali nemojte to da radite, ne prikazujte me onako što nisam, ne zanima me. Ovo me interesuje i ono u Kopenhagenu za koji dan, da vidimo u kakvom su stanju Vlahović, Mitrović, igrači koji nisu sa nama, pa i neki drugi možda. Lupam glavu koga ću pozvati, kako da izvedem tim, ko će igrati, imam toliko svojih problema na tom planu, još mi fali da me gurate u nešto što nisam, to nema smisla, nisam to zaslužio", rekao je Dragan Stojković Piksi pa nastavio: 

"To koga menjaju, šta me to interesuje? Ko će doći, otići, ko neće, ja kao trener, selektor ovde odlučujem u ovom delu i to će tako biti, dok god budem selektor. To je fokus. Ali naravno da nije lako sve to gledati, iako ja iskren da budem niti čitam niti pratim, ali čuješ šta kažu, ovaj te vređao, kritikovao, ispljuvao, izvređao..."

Kao što je pre meča sa Španijom rekao da neće nikoga da vređa, takvu je poruku poslao i nakon utakmice. "Ako to nekog čini srećnim, neka nastavi. Ja neću nikoga vređati, to mi vaspitanje ne dozvoljava i uvek biram da ne vređam, nego da budem vređan", završio je selektor Dragan Stojković Piksi. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Zamišljeni piksi zapisuje na treningu