Slušaj vest

Bosna i Hercegovina je dobila nekoliko novih igrača! Stigao je i Ifet Đakovac, koji je posle nekoliko godina odličnih igara u dresu TSC-a dobio poziv od Sergeja Barbareza da nastupi za BIH na mečevima sa Holandijom i Mađarskom u Ligi nacija. Sada je prvi put obukao dres "zmajeva" i istakao da mu se ostvario san!

"Hvala, hvala mnogo. Sigurno da je ovo velika čast za mene. Jedan od najvećih koraka u mojoj karijeri i sigurno da ću se potruditi da opravdam očekivanja selektora i svih ljudi koji su mi omogućili da ostvarim hajde da kažemo jedan san i da zaigram za reprezentaciju", rekao je Ifet Đakovac u kratkom razgovoru pri dolasku u nacionalni tim.

Prvi meč BIH igra na gostujućem terenu i selektor Barbarez je insistriao da se tim pripremi u Holandiji, a na prve mečeve u dresu novog nacionalnog tima Đakovca je dovezao novi fudbaler Partizana Nihad Mujakić. "Za sada je sve super. Znam dosta igrača, sa nekima sam do sada igrao, ali sa Mujakićem sam sad najbolji jer sam sa njim putovao iz Beograda. Videćemo, biće ako Bog da dobro. Sigurno da su znamo Holandiju, na papiru su favorit, ali ako se mi potrudimo i budemo pravi što se nadam da hoćemo možemo da izvučemo dobar rezultat", rekao je on. 

MN Press Ifet Djakovac

Ifet Đakovac je odabrao da igra za BIH iako je rođen u Srbiji. Momak iz Sjenice ponikao je u mlađim kategorijama Partizana, ali nikada nije dobio šansu u crno-belom dresu. Igrao je nekoliko sezona za Zlatibor, a onda je od 2021. postao član TSC-a. Najavio ga je kao veliko pojačanje nacionalnom timu Sergej Barbarez. 

"Dva nova imena Ifet i Esmir, momci koje smo mi pratili duže vreme već i sa kojima želimo da napravimo iskorak u nekom širem razmišljanju što se tiče igre, pogotovo sa Esmirom iako je još mlad. Na kraju krajeva presudila je moja želja da ga priključimo našoj reprezentaciji, da uzmemo taj rizik na nas i ja na sebe. Videćemo kako će se to odraziti, sigurno je mlad igrač, ali igrač sa velikim kvalitetom. Videćemo kako će se uklopiti i nadamo se onom najboljem. Ifet je neko ko će dobro da nam dođe i donese dosta stvari. Samo njegova energija i voljni momenat su nešto ogromno što nam se svidelo. On je u svom timu standardan igrač koji ima veliku ulogu i nadam se da će to da nam prenese kod nas", rekao je Sergej Barbarez kada je predstavljao spisak za prve mečeve Lige nacija. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arena Sport TSC - Partizan 3:3