Slušaj vest

Srpski internacionalac Filip Kostić zvanično je prešao u Fenerbahče! Nakon što je kod novog trenera Juventusa Tijaga Mote totalno pao u drugi plan, Kragujevčanin je prihvatio poziv iz Istanbula da se pridruži Dušanu Tadiću u svlačionici.

Kostićev transfer u Fenerbahče bio je najavljen tokom dana, a sve je ozvaničeno u večernjim satima, kada je Fenerbahče objavio potvrdu. "Naš klub je postigao dogovor u načelu sa Juventusom o pozajmici Filipa Kostića. Kostiću je upućen poziv u Istanbul na lekarske preglede i na dodatne razgovore o transferu", saopštio je vicešampion Turske.

Tim Žozea Murinja nije uspeo da se ovog leta kvalifikuje za Ligu šampiona, što je bio važan cilj kada je Portugalcu ponuđen ugovor sa godišnjom platom od čak 11 miliona dolara. Sa Kostićem u timu kraj Tadića, Džeka i druge poznate asove, Fener će nastupati u Ligi Evrope.

Sa druge strane, Kostić bi odmah na početku epizode u Fenerbahčeu mogao da igra veliki derbi protiv prvaka Turske Galatasaraja, 21. septembra.

Kada je u pitanju Juventus, Mota je na levoj strani terena ispred Kostića odabrao domaćeg levog beka Andreu Kambijasa (24), dete kluba Samjuela Mbangulu (20) i Huana Kabala (23), koga je ovog leta upravo novi trener Juventusa doveo iz Verone za 12,8 miliona evra.

U takvoj konkurenciji, Mota je procenio da za Filipa nema mesta u timu i našao je tim koji će preuzeti njegovu platu od 2,5 miliona evra.

Bonus video: Kostićev gol Interu

ArenaSport Filip Kostić gol Interu