Slušaj vest

Mladi srpski fudbaler Vanja Vlahović zvanično je registrovan za Ligu šampiona. On će u timu iz Bergama konkurisati za mesto u timu u eliti već od 19. septembra i utakmice protiv Arsenala. Potom bi mogao da dobije šansu i protiv Arsenala, Šahtjora, Seltika, Štutgarta, Jang Bojsa ili čak protiv Reala i Barselone.

Debi u najjačem takmičenju bio bi velika šansa za momka poznatog prezimena koji nije u srodstvu sa Dušanom, ali slično uspešno gradi svoj put u Seriji A - daleko od matičnog kluba, Partizana.

Vanja Vlahović igra centarfora, rođen je u Vršcu 2000. godine i član je U-21 reprezentacije Srbije. Nakon što je prošao omladinsku školu Partizana, prodat je Atalanti za 225.000 evra, nakon prethodne pozajmice plaćene 30.000 evra. U Italiju je prvi put otišao u januaru 2023. i za godinu i po je toliko napredovao da mu je Atalanta ovog leta ponudila petogodišnji ugovor, koji j potpisao i prema kojem će biti član "Boginje" sve do 2029. godine.

Navijači Partizana nisu imali priliku da vide Vlahovića u seniorskom timu. Bio je strelac 19. januara 2023. u pripremnom meču protiv Ahmata pod vođstvom Gordana Petrića, a pola godine kasnije crno-beli su potvrdili da je definitivno otišao u Atalantu. "Partizan i Atalanta postigli su dogovor o transferu Vanje Vlahovića", saopštili su crno-beli tom prilikom.

MN Press Vanja Vlahović

Vlahović je u Partizanu bio od 2014. godine, kada je stigao iz Vršca. ''Počeo sam u dvorištu sa bratom, a kasnije se to prebacilo na veliki teren. Kasnije smo igrali prijateljsku utakmicu sa Partizanom, a mene je primetio trener Zvonko Popović. Posle sam dobio poziv i kreće moja priča'', govorio je Vlahović o svojim počecima u Humskoj.

Aktuelni trener crno-belih Aleksandar Stanojević vodio je Vanju Vlahovića na pripreme prvog tima u januaru 2021, kada je imao samo 16 godina. Ipak, njegov fudbalski razvoj protiče daleko od Humske i od prvog tima Partizana. U omladinskom timu Atalante, "Primaveri", postigao je čak 25 golova u 38 nastupa, a za U23 sastav tima iz Bergama dao je osam golova na 21 utakmici. Još nije debitovao za "A" sastav, ali je to po svemu sudeći samo pitanje trenutka.

Bonus video:

MONDO Aleksandar Stanojević