Slušaj vest

Janik Siner pobedio je u finalu US Opena u Njujorku domaćeg tenisera Tejlora Frica u tri seta i tako podigao svoj drugi grend-slem trofej u karijeri. Konačan rezultat u finalu bio je 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 7:5)

U sezoni u kojoj je zbog doping-skandala izbegao suspenziju, iako je bilo utvrđeno da je bio pozitivan, Siner je sačuvao potpuni fokus u Njujorku i dominantno osvojio trofej u finalu koje je trajalo samo dva sata i 17 minuta.

Tejlor Fric je u meču karijere imao veliku šansu da bar produži duel u trećem setu, jer je pri rezultatu 5:4 servirao za osvajanje seta, ali je izgubio i taj i naredni svoj servis. Italijan je zaostatak 3:5 u gemovima pretvorio u osvojeni set i svoj prvi trofej u Njujorku.

Manje od mesec dana nakon što je javno isplivao veliki doping-skandal sa Sinerom u glavnoj ulozi, pretpostavka je da je Italijan "čist" odigrao poslednji grend slem, u kojem je na putu ka tituli pobedio i Britanca Džeka Drejpera u polufinalu, a pre njega u četvrtfinalu i Danila Medvedeva, "na papiru" svoj najtežeg rivala i petog nosioca u Njujorku (6:2, 1:6, 6:1, 6:4)

Bonus video: Okršaj Janika Sinera i Marijane Veljković

Sport klub Janik Siner i Marijana Veljović,