Slušaj vest

Reprezentacija Španije deklasirala je Švajcarsku (4:1) u 2. kolu Lige nacija. U meču odigranom na stadionu "Ženeva", moćna ekipa Luisa de la Fuentea trijumfovala je golovima Ferana Toresa, Hoselua i dvostrukog strelca Fabijana Ruiza. Nakon "nule" protiv Srbije u Beogradu, Lamin Jamal i saigrači još jednom su podsetili sve ko je daleko najbolji tim u Evropi i prvi favorit da osvoji i trofej u Ligi nacija, u kojoj Španija brani trofej.

Pogotkom Zekija Amdunija, igrača tursko-tuniškog porekla i bivšeg U-21 reprezentativca Turske, Švajcarci su uspeli da zaostatak 0:2 u završnici prvog dela meča smanje na 1:2, ali to je bilo sve od koliko-toliko ravnopravnog meča.

Španci su veoma rano poveli 2:0 golovima Hoselua i Fabijana Ruzia i to vođstvo su mirno čuvali, bez obzira na to što su praktično ceo meč odigrali sa igračem manje. Švajcarci su nakon isključenja Le Normana koji je zaustavio Brila Embola dok je trčao situaciju "jedan na jedan".

De la Fuente u takvoj situaciji je već u 27. minutu izveo Pedrija iz igre i uvrčstio defanzivu uvođenjem Danijela Vivijana iz Atletik Bilbaa. Iako je Amduni potom pogodio stativu, a onda i dao gol, Švajcarci nisu uspeli da naprave iznenađenje, pa su pretrpeli i drugi poraz pred gostovanje u Leskovcu, 12. oktobra.

Uoči tog meča, prva na tabeli Grupe je Danska sa šest bodova, Danska je druga sa četiri, Srbija posle poraza od Danske je treća sa bodom, a Švajcarska poslednjeplasirana.

Kurir Pola sata pred početak utakmice Srbija - Španija