Slušaj vest

Fudbalski klub Partizan vratio je iz Italije mladog reprezentativca Srbije Mihajla Ilića koji stiže na pozajmicu, ali to nije kraj. Trener aleksnadar Stanojević u nastavku sezone imaće još jednu opciju u poslednjoj liniji, pošto u Humsku stiže i levi bek Marko Kerkez (24)! Kako prenosi "Telegraf", crno-beli su završili transfer fudbalera Spartaka iz Subotice.

Fudbaler koji pokriva poziciju levog beka trebalo bi da bude veliko pojačanje crno-belih za nastavak sezone u kojoj će Partizan igrati samo na dva domaća fronta. Čelnici kluba iz Humske na ovaj potez odlučili su se jer je Partizan u finišu prelaznog roka ostao bez dvojice defanzivaca - Bojan Kovačević poslat je na pozajmicu u Španiju, dok je Svetozar Marković prodat u Viktoriju iz Plzenja. Zato se u Partizan vratio Ilić koji će biti i bonus u ovoj sezoni, ali je Stanojeviću bio potreban još jedan igrač.

Marko Kerkez je rođeni brat levog beka Bornmuta i reprezentativca Mađarske Miloša, ali nije napravio karijeru na nivou Premijer lige. Takođe je ponikao u klubovima iz Austrije i Mađarske, deo omladinskog staža proveo je i u Radu, a zatim seniorski fudbal prvo okusio u drugom timu Đera.

Usledili su srpski klubovi Kabel, Stanišić, Vojvodina, Mladost GAT i Spartak iz Subotice, u kojem nije uspeo da se nametne. Od januara 2024. godine do danas odigrao je devet mečeva za tim sa severa Srbije, a u novoj sezoni nije upisao ni minut u dresu Subotičana. Na dve utakmice uopšte nije bio u konkurenciji, dok je četiri meča odgledao sa klupe za rezervne fudbalere.

Tokom letnjeg prelaznog roka koji u Srbiji traje do 13. septembra crno-bele su pojačali desni bekovi Milan Lazarević i Vukašin Đurđević, štoper Nihad Mujakić, levi bek Mario Jurčević, centralni vezni Kervin Arijana i Stefan Kovač i krilni napadači Ibrahim Zubairu i Žoao Grimaldo. Takođe, na pozajmicu je stigao napadač Đorđe Jovanović, očekuje se promocija Mihajla Ilića i Marka Kerkeza, a zatim za kraj i Lazar Romanić! Ofanzivac Železničara iz Pančeva trebalo bi da bude 12. letnja akvizicija Partizana!

(Telegraf/MONDO/D. N.)

Bonus video:

Arena Sport Haos na meču IMT - Partizan