Slušaj vest

Bivši fudbaler Crvene zvezde Husref Musemić (63) žestoko je kažnjen jer je u ponedeljak kao trener Igmana iz Konjica žestoko vređao i psovao posmatrača suđenja Admira Šehovića. Disciplinska komisija NS BiH odmah je održala sednicu i razmatrala je pokretanje postupka, a onda se odmah oglasila i obrazložila ozbiljnu kaznu za Musemića.

Za "haos" na meču protiv Zrinjskog, Musemić je kažnjen izbacivanjem iz fudbala i zabranom vršenja funkcije na šest meseci, dok je istovremeno dobio i novčanu kaznu od 3.000 KM (oko 1.500 evra).

"Disciplinska komisija NS Bosne i Hercegovine je na sednici održanoj 22. oktobra 2024 godine razmatrala prijavu Komiteta za takmičenje NS BiH i službenih lica utakmice za pokretanje disciplinskog postupka protiv glavnog trenera FK Igman Konjic, Husrefa Musemića zbog prekršaja počinjenog u toku i nakon završetka prvenstvene utakmice desetog kola WWIN lige BiH protiv Zrinjskog. Donesena je odluka da se Husrefu Musemiću izriče kazna zabrane vršenja funkcije u trajanju od šest meseci i novčana kazna u iznosu od 3.000 KM zbog isključenja iz igre i nesportskog ponašanja u poluvremenu i nakon završetka gore navedene utakmice", navodi se u saopštenju.

Igman je posle isključenja Almira Bekića (u 27. minutu) doživeo težak poraz od Zrinjskog 7:1, a Husref Musemić je zbog toga brutalno vređao posmatrača suđenja Admira Šehovića i zato je kažnjen.

Podsetimo, Musemić je bivši fudbaler Radnika iz Bijeljine, Sarajeva, Crvene zvezde, Hartsa, Tventea i drugih klubova, dok je kao trener već dve decenije prisutan u Bosni i Hercegovini. Kao trener Sarajeva osvojio je dve titule u Premijer ligi BiH, prvu 2007, a zatim i 2019.

BONUS VIDEO:

Arena Sport Stefan Kovač gol na Mladost - Partizan 1:3