Partizan igra, neće biti Stanoja, a ni Grobara: "Bežao sam Zvezdi, bio u osmini finala i bilo je isto"

Trenera Partizana bole prazne tribine u Humskoj, ali ne želi da bilo koga animira i da se dodvorava a bi vratio navijače.

MN Press

FK Partizan u nedelju od 21.05 igra protiv Vojvodine u Humskoj, a kraj aut-linije neće biti Aleksandar Stanojević, zbog isključenja protiv IMT-a u avgustu. Umesto njega, ekipu će voditi prvi asistent Branko Vukašinović, saopštio je klub.

Nažalost po crno-bele, iako će se Stanojević vratiti već za sledeći meč, ono što se sigurno zna je da će južna tribina stadiona u Humskoj ostati prazna i u nedelju i u narednim mečevima, zbog protesta Grobara protiv uprave.

Za to, kao i za generalno slabu posetu na mečevima crno-belih, Stanojević je bio upitan u subotu, na konferenciji za novinare dan pre Vojvodine. U odgovoru je podsetio i na svoj prethodni boravak na klupi Partizana, vođstvo na tabeli Superlige na poluzoni, nastup u osmini finala Konferencijske lige protiv Fejnorda...

"Ja animator nisam. Ne pričam priče da bih se nekome udvarao i da bih nekome udovoljavao. Ja sam pragmatičan čovek, koga interesuju samo konkretne stvari. Ako voliš svoj klub i navijaš, dolaziš da ga bodriš, nebitno ko je igrač, predsednik, trener. Bilo je proleće, derbi sa Zvezdom, gde si brutalno pokraden 2:2 i umesto da dođe tri puta više navijača u drugom delu sezone, nisu dolazili. Znači, odustali su u toj situaciji, bez obzira na to što si pokraden. Nisu došli da te podrže. Igrao sam osminu finala (Konferencijske lige, prim. novin), bežao sam Zvezdi pet bodova, imali veliku gol-razliku, dali mnogo golova... Pa i bez obzira na to nismo imali veliki broj navijača. To je tako i da ja tu sad pričam... Neću nikome da se dodvoravam i nekoga da pljujem da bih se nekome dodvoravao", rekao je Stanojević i u dahu nastavio

"Možda neko kaže 'Nije to taj klub koji ja želim', pa možda to nije ni taj klub koji ja želim, ali ako sam navijač svog kluba, onda navijam za taj klub. Ako si toliko razočaran, onda ne znam kako da te ubedim. Ja ne znam to da radim, neću to da radim i da pričam 'Dođite na stadion'. Mogu samo da ih pozovem maksimalnim, odanim pristupom da džrim navijača da se nada nečemu. A to sad da ja pričam nešto i da pljujem nekoga da bih nekoga privukao... Ne, radim ono što mislim i osećam. Nadam se da ću kroz svoj rad biti konkurentan i dobar, da navijač zna zašto dolazi".