Srpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je MVP NBA lige - treći put u karijeri najkorisniji je igrač ligaškog dela sezone. Ponovo je dominirao i sasvim zasluženo stigao do priznanja, a čestitke ka najboljem igraču Denvera stižu sa svih strana. Najbitnije je video u poruci čiji je narator supruga Natalija, a najveća zvezda ćerka Ognjena, ali... Sigurno će nikoli značiti i čestitka iz Srbije!

Nakon osvajanja laskavog priznanja u dalekoj Americi oglasio se Košarkaški savez Srbije. Na društvenim mrežama KSS-a osvanula je čestitka najkorisnijem igraču NBA lige, uz kratku poruku. Kako to i treba da bude, Košarkaški savez Srbije ponosan je na još jedan veliki uspeh igrača za kojeg mnogi već sada smatraju da je najbolji Evropljanin ikada!

"Po treći put, najkorisniji igrač NBA lige je naš Nikola Jokić! Na taj način, reprezentativac Srbije je ispisao još jednu stranicu u istoriji našeg sporta, NBA lige i košarke na globalnom nivou. Ponosni na Nikolu! Čestitamo", navodi se u objavi Košarkaško saveza Srbije. Pogledajte kako ona izgleda na Instagramu:

Podsćeamo, Nikola Jokić je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2016. godine, dok je tri godine ranije sa nacionalnim timom za igrače do 19 godina bio srebrni na Svetskom prvenstvu. Za seniorsku reprezentaciju Srbije igrao je jopš i na Svetskom prvenstvu 2019. godine, odnosno Evropskom prvenstvu 2022. godine, ali tim tada nije uspeo da osvoji medalje.

Tokom karijere je tri puta biran za najboljeg srpskog košarkaša i to 2018, 2021. i 2022. godine. Kao košarkaš Mege, jedinog srpskog tima za koji je nastupao u seniorskoj konkurenciji, Nikola Jokić je 2015. godine bio MVP ABA lige, ali i najbolji mladi igrač tog takmičenja.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja Arena Sport