Slušaj vest

Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana pobedila je Portoriko 90:79 u prvom meču naše grupe na Olimpijskim igrama u Parizu. Na taj način, Srbiji je postalo poznato ko je najopasniji u našoj grupi pored Sjedinjenih Američkih Država, a posebno ćemo morati da obratimo pažnju na Karlika Džounsa, novog igrača Partizana.

Upravo je Džouns, inače Amerikanac iz Sinsinatija, bio najbolji akter svog tima sa 19 poena, šest skokova i šest asitencija, čime je nastavio da privlači pažnju ovog leta na sebe. Prethodno je u prijateljskom meču protiv SAD eksplodirao kada je uspeo da zabeleži tripl-dabl učinak, dok je sada posebno u završnici pokazao zrelost i smirenost, pošto nije dozvolio Portoriku da se vrati u samoj završnici, kao prethodnog leta u Manili.

Možda je Južnosudance inspirisala i velika greška organizatora Olimpijskih igara u Lilu pošto su im pred početak meča, inače prvog u istoriji za ovu zemlju na košarkaškom turniru, pustili pogrešnu himnu. Već tada se videla odlučnost kod njih da pokažu da niko ne sme da ih otpisuje.


Dobar meč odigrao je i Šajok sa 15 poena, dok su dvocifreni bili još i Kuo i Omot sa po 12, odnosno Jok sa 11. Što se tiče Portorika, njihov najbolji igrač Hoze Alvarado je do poluvremena postigao 19 poena, međutim na 3,5 sekundi do kraja morao je iz igre zbog povrede. Delovalo je da se neće ni vraćati, ali je stisnuo zube i nastavio da igra, doduše ne toliko dobro. Na kraju, 26 poena za zvezdu Nju Orleansa.

Srbija danas od 17.15 igra protiv SAD, a zatim 31. jula je čeka meč sa Portorikom. Susret sa Južnim Sudanom je poslednji u grupi za "orlove" i biće 2. avgusta.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Pešić i Spanulis se raspravljaju sa sudijom

(MONDO - M.V.)