Slušaj vest

Japanska džudistkinja Uta Abe doživela je šokantan poraz u kategoriji do 52 kilograma i neće uspeti da odbrani olimpijski zlato koje joj je pripalo pre tri godine u Tokiju. Ovog puta od nje je bila bolja Uzbekistanka Dijora Keldijorova, koja je u poslednjem minutu borbe izvela nekoliko sjajnih poteza. Sve to slomilo je takmičarku iz Japana.

Neutešna Uta Abe plakala je pored borilišta, a u zagrljaju svog trenera napustila je arenu u kojoj se održavaju takmičenja. Delovalo je da se Japanka nalazi na ivici nervog sloma, nikako nije mogla da se smiri i pomiri sa tim da joj ove godine neće pripasti najsjajnije odličje na olimpijskim igrama. Ovako je to izgledalo nakon njene borbe:

Uta Abe je u Tokiju osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 52 kilograma, a u toj disciplini ima četiri zlatne medalje sa Svetskih prvenstava. Takođe, na IFJ Grend slemu osvojila je čak devet zlatnih medalja, a na IFJ Gran priju još četiri najsjajnija odličja - retko su se takmičenja završavala tako da njoj ne pripadne zlato!

Dijora nikada ranije nije osvojila medalju na Olimpijskim igrama, ali je tokom prethodne tri godine imala velike uspehe - osvojila je dve srebrne i jednu bronzanu medalju na Svetskim prvenstvima, kao i brojna druga odličjna na kontinentalnim i lokalnim takmičenjima. Pogledajte kako je Dijora Keldijorova upisala pobedu, što je jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem delu džudo turnira na Olimpijskim igrama.

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara