Slušaj vest

Iako je bilo nagoveštaja da će KK Crvena zvezda dovesti Filipa Petruševa čim se Saša Vezenkov vrati u Olimpijakos iz NBA lige, to se još nije dogodilo. Pregovori su u toku, dogovor još nije postignut, a kao opcije "B" i "C" za Zvezdu pominju se bivši igrač Reala, Himkija i Zenita, Amerikanac Džordan Miki (30 godina, 203 centimetara) i Kanađanin Ošej Briset (26 godina, 201 centimetar).

MN Press Džordan Miki

Zvezda i dalje želi reprezentativca Srbije koji trenutno nastupa na Olimpijskim igrama u Lilu i Parizu, njegov logičan cilj za sledeću sezonu je da igra i da ima punu minutažu u Evroligi, a to će teško biti slučaju u Pireju posle povratka nekadašnjeg MVP-a najjačeg evro-takmičenja.O statusu Filipa Petruševa pre osam dana oglasio se i njegov menadžer, Miodrag Ražnatović. On je pre povratka Vezenkova objavio da nema pregovora oko Petruševa do Olimpijakosovog potpisa sa igračem na krilnoj poziciji. Sada kada se Vezenkov vratio i potpisao, stekli su se uslovi za pregovore, ali dogovor i dalje nije postignut.

S obzirom na dobre igre Petruševa u Olimpijakosu prošle godine, u povratničkoj sezoni u Evroligi posle kratkog boravka u NBA, nije potrebno naglašavati da bi značajno pojačao crveno-bele na "unutrašnjim" pozicijama. Zvezda za sada od centara ima starosedeoce Džoela Bolomboja i Luku Mitrovića, kao i pojačanje iz Mege, Uroša Plavšića. Na krilnim pozicijama tu su starosedeoci Dejan Davidovac, Rokas Gedraitis i Dalibor Ilić, kao i povratnik Nikola Kalinić i novajlija iz Efesa, američki krilni centar Majk Daum. Sa Petruševim uz ove igrače, Zvezda bi imala značajnu snagu na najvišim mestima u tima.

Filip Petrušev viđen je u Beogradu na pregovorima sa čelnicima Zvezde tokom boravka u reprezentaciji Srbije. Početkom jula, on je u hotelu "Kraun Plaza" sedeo sa predsednikom Upravnog odbora Zvezde Željkom Drčelićem, a nekoliko dana kasnije uslikan je i u razgovoru sa predsednikom kluba, Nebojšom Čovićem. Tom prilikom prvi čovek crveno-belih razgovarao je i sa Ognjenom Dobrićem, koji se vratio u Zvezdu. Da li će istim putem i Petrušev?