Slušaj vest

Košarkaška reprezentacija Srbije uspela je uz mnogo muke da se domogne polufinala Olimpijskih igara. Gubili smo čak 24 razlike protiv Australije, ali su "orlovi" režirali najveći preokret u istoriji takmičenja posle produžetka (95:90) i na taj način obezbedili su meč sa Sjedinjenim Američkim Državama, treći put u poslednje dve nedelje.

U prethodna dva navrata - u prijateljskom meču u Abu Dabiju i meču grupne faze u Lilu - Amerikanci su bili dominantni. Slavili su sa po 26 razlike pokazavši tako našem timu da su došli na Olimpijske igre da ih osvoje, međutim pamtimo mi i da smo pobeđivali drim-tim. Jedna od najpoznatijih pobeda svakako je ona iz 2002. godine u Indijanapolisu kada je Jugoslavija šokirala domaćina Svetskog prvenstva, kada je važnu ulogu u pobedi imao Milan Gurović.

Kakav savet danas, 22 godine kasnije ima za košarkaše Srbije? Gostovao je u Jutarnjem programu TV Prva i skrenuo našim košarkašima pažnju na određene stvari: "Trebalo bi da prestanu da čitaju novine. Kao drugo, pošto malo i vi novinari volite da veličate američke košarkaše da su nedodirljivi, da su Bogom dani... Kari, Durent i Lebron imaju preko 110 godina i mislim da ne bi trebalo da ih respektujemo previše", poručio je Gurović sa kojim se složio i Dragan Jakovljević.

Kurir/Dado Đilas Pariz 2024

"Razmaženi su, ne podležu nekim doping kontrolama, nisu u olimpijskom selu, glume neke zvezde i tako dalje, pa bi to trebalo da izazove bes kod nas da igramo čvršće. Kad se zaleti Lebron da mu se postavi Aleksa za faul u napadu. Neki lakat, sekirica, žargonski da kažemo. Kad krene Durent i da pet trojki da mu žargonski polomiš ruku. Mi ih nismo respektovali, moramo da usporimo igru i da vidimo kako se ponašaju u egal završnici i da li imaju... Da ne kažem šta!", rekao je Milan Gurović sa jasnom insinuacijom.

Podsetimo, meč između Srbije i SAD zakazan je za četvrtak od 21.00 u Parizu, a videćemo da li će ovoga puta sreća biti na našoj strani. Neki su nas već otpisali, pre svih američki mediji koji smatraju da bez Jokića nemamo šta da tražimo protiv najjačeg tima na svetu.

Kurir/Dado Đilas Pariz 2024

BONUS VIDEO:

RTS/screenshot Svetislav Pešić tajm aut