Slušaj vest

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Australiju posle najvećeg preokreta u istoriji Olimpijskih igara. Gubili su "orlovi" čak 24 razlike na polovini druge četvrtine, ali su na kraju napravili preokret i posle produžetka savladali neugodnu Australiju (95:90). Meč je bio neverovatno napet, videli smo kako Peti Mils u poslednjim sekundama regularnog dela donosi izjednačenje, ali onda su Vasilije Micić i posebno Nikola Jokić "dodali gas" i doveli nas do polufinala.

Svi smo skakali od sreće zbog toga, čuli smo i kako je naš komentator Slobodan Šarenac na RTS slavio poene srpskih igrača, a sada se pojavio snimak i iz Hrvatske. I na HRT-u su pratili meč Srbije i Australije i mnoge je iznenadila objektivnost komentatora koji je radio prenos.

Poslušajte kako je hrvatski komentator na televiziji HRT komentarisao meč Srbije i Australije:

Podsetimo, Srbija je pobedom nad Australijancima obezbedila plasman u polufinale, ali protiv najboljeg tima na svetu. Već sutra (četvrtak) Srbija igra protiv Sjedinjenih Američkih Država (21.00) za mesto u finalu Olimpijskih igara. S druge strane žreba su još Nemačka i Francuska. 

Pogledajte fotografije sa meča Srbije i Australije, najboljeg meča koji smo gledali na Igrama u Parizu:

Kurir/Dado Đilas Pariz 2024

BONUS VIDEO:

RTS/screenshot Svetislav Pešić tajm aut