Slušaj vest

Bivši košarkaš Partizana Džejms Naneli tužio je Partizan i traži šokantan iznos - ukupno 710.000 evra odštete, piše "Sport klub". Prema tom izvoru, košarkaš je tražio 600.000 dolara na ime "narušavanja poslovnog košarkaškog imidža iznošenjem neistinih podataka", kao i još 110.000 dolara na osnovu "dugovanja ugovornih obaveza". 

Nanelijev i Partizanov rastanak posle dve godine ispao je mnogo burniji nego što se očekivalo. Predsednik kluba Ostoja Mijailović podsetio je na tuču američkog košarkaša sa igračem Crvene zvezde Stefanom Lazarevićem tokom finala domaćeg plej-ofa i otkrio da je protiv Nanelija pokrenut disciplinski postupak prema pravilinku.

Košarkaš je na to burno reagovao, optužio Mijailovića da dve godine nije dobijao primanja na vreme, a onda je klub reagovao i saopštenjem, u kojem je navedeno da su sve finansijske obaveze prema Amerikancu izmirenei da je odluku o rastanku doneo stručni štab.

Naneli vs Partizan - šta su govorile obe strane

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Džejms Naneli

"Radi se o jako dobrom momku i koji je upisan u stranicama istorije Partizana. Ne smemo zaboraviti incident sa igračem Zvezde koji se desio na kraju prošle sezone. Željko Obradović je doneo odluku da ne igra, iako je bio najbolji igrač prethodnog meča. Ali zamislite da se incident odigrao na utakmici, pa da nas Evroliga diskvalifikuje. Ali uz ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Sada smo u vakum periodu, nismo se ni oprostili od njega", kazao je Mijailović za TV Prva.

"OK, ovo je lična kleveta, jer sam reagovao u samoodbrani. Nemoj da govorimo o klupskim pravilima i propisima. Ne možeš da ovako pričaš, a da me dve godine na plaćaš na vreme. Pretpostavljam da se pravila i ugovori jedino primenjuju ako ih igrači ne poštuju? Zaustaviću se ovde", odgovorio ne Naneli.

Sudeći prema pisanju domaćih medija, ovaj slučaj biće završen na sudu nakon dve godine obostrano uspešne saradnje, na veliku korist Partizana i Džejmsa Nanelija.

MONDO Arena skandira Dzejmsu Naneliju