Slušaj vest

KK Partizan zvanično se rastao sa Džejmsom Nanelijem ove srede, posle dve godine u kojima je bio jedan od najvažnijih igrača crno-belih. Ipak, taj rastanak ne protiče glatko, počev od njegove tuče sa košarkašem Crvene zvezde Stefanom Lazarevićem u finalu plej-ofa domaćeg prvenstva, posle koje je odlukom trenera Željka Obradovića sklonjen iz tima. "Svi snosimo odgovornost za svoje postupke", rekao je tada šef struke Partizana.

S obzirom na to da je nije bilo defitnivinih saopštenja i potvrda, predsednik KK Partizan Ostoja Mijalović objasnio je situaciju sa Nanelijem gostujući na TV Prva. "Radi se o jako dobrom momku i koji je upisan u stranicama istorije Partizana. Ne smemo zaboraviti incident sa igračem Zvezde koji se desio na kraju prošle sezone. Željko Obradović je doneo odluku da ne igra, iako je bio najbolji igrač prethodnog meča. Ali zamislite da se incident odigrao na utakmici, pa da nas Evroliga diskvalifikuje. Ali uz ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Sada smo u vakum periodu, nismo se ni oprostili od njega", kazao je Mijailović.

Ove srede, u večernjim satima, oglasio se i Naneli. "OK, ovo je lična kleveta, jer sam reagovao u samoodbrani", rekao je povodom Mijailovićevih reči o njegovoj tuči sa Lazarevićem. Potom je prešao na temu o ugovoru. "Daj, nemoj da govorimo o klupskim pravilima i propisima. Ne možeš da ovako pričaš, a da me dve godine na plaćaš na vreme. Pretpostavljam da se pravila i ugovori jedino primenjuju ako ih igrači ne poštuju? Zaustaviću se ovde".

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Džejms Naneli

U toku dana, između Mijailovićevog i Nanelijevog obraćanja, KK Partizan se oglasio i zvanično se rastao sa iskusnim šuterom, nekadašnjim šampionom Evrolige u dresu Fenerbahčea. "Košarkaš koji je zbog svega pruženog na terenu postao jedan od ljubimaca navijača Partizana, više neće biti deo tima, ali ostaje neizostavni deo istorije Kluba kao važan deo generacije osvajača sedme titule regionalnog šampiona! Džejms, želimo ti puno sreće i uspeha u nastavku karijere", poručio je Partizan svom šuteru

MONDO Arena skandira Dzejmsu Naneliju

   .