Slušaj vest

Borac iz Banjaluke izgubio je na penale u dvomeču plej-ofa za Ligu Evrope protiv Ferencvaroša. Iako je posle 0:0 u Budimpešti na 10 minuta do kraja produžetaka u Banjaluci imao vođstvo 1:0, dogodila se velika greška golmana Filipa Manojlovića. Bivši čuvar mreže Crvene zvezde je promašio loptu, napravio nesmotreni prekršaj i skrivio penal iz kojeg su Mađari izjednačili na Gradskom stadionu.

Bio je to uvod u penale, u kojima se Manojlović nije iskupio, jer je odbranio jedan penal, dok su njegovi saigrači jako loše šutirali. Kolumbijac Sebastijen Erera, a potom i David Čavić i Srđan Grahovac promašajima su stvarali šanse koje je prvak Mađarske iskoristio i ušao u grupnu fazu Lige Evrope.

Borac je bio na desetak minuta od apsolutne senzacije protiv favorita i ulaska u drugo po snazi evro-takmičenje, u kojem bi zaradio veći novac i igrao ligašku fazu do kraja januara. Ovako će u Konferencijsku ligu, u kojoj će saznati imena protivnika u grupi u petak, 30. avgusta. Biće to svakako istorijski uspeh Banjalučana i biće to još tri velike evropske utakmice na njihovom stadionu, ali u narednim danima će sigurno žaliti za ovom šansom da "skalpiraju" velikog protivnika.

Filip Manojlović je potpisao za Borac u toku ovog leta, prošle sezone je igrao za Spartak iz Subotice, a u prvom meču dvomeča protiv Ferencvaroša bio je heroj. Na njegovu ogromnu žalost i na žalost njegovih saigrača, u završnici revanša napravio je ogroman kiks.

Borac će igrati u grupnoj fazi zajedno sa TSC-om, koji je završio u Ligi Evrope nakon debakla protiv Makabija iz Tel Aviva, ukupnim rezultatom 1:8.

Bonus video:

MONDO/Dragan Šutvić Borac