Slušaj vest

Dok svi iščekuju da Filip Petrušev pređe u KK Crvena zvezda iz Olimpijakosa, grčki klub se oglasio u petak i objavio brojeve svojih košarkaša za novu sezonu. I na tom spisku je i ime Filipa Petruševa i njegov broj "30".

Da li će ga srpski košarkaš zaista i nositi? U ovom trenutku čini se da neće, jer je dolaskom NBA zvezde Evana Furnijea Olimpijakos popunio i krilne pozicije uz centarske. S obzirom na to, ne vidi se veliki prostor da Filip ima značajnu minutažu i ulogu.

Obe stvari mogao bi da dobije u Crvenoj zvezdi, koja već mesecima pokušava da ga vrati na Mali Kalemegdan, ali taj povratak se i dalje nije dogodio. Za to vreme, o Petruševu se pita samo jedna instanca - Olimpijakos.

"Filip Petrušev je igrač Olimpijakosa, poštujemo Olimpijakos, ali odluka je njihova, naravno da bi ga voleo u timu jer je kvalitetan i domaći igrač", rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos o transfer-sagi kojoj se za sada, ipak, ne nazire kraj.

Filip Petrušev igrao je za Crvenu zvezdu u sezoni 2022/23, prošlu takmičarsku godinu počeo je u NBA ligi, a potom je prešao u Olimpijakos iz Filadelfije i ostavio odličan utisak. Leto je proveo u reprezentaciji Srbije, zajedno sa Nikolom Jokićem i saigračima i igrama je sigurno uverio sve da bi nastupajuća sezona mogla da bude "njegova".

Bonus video:

MONDO/Nemanja Stanojčić Filip Petrušev izjava