Slušaj vest

Košarkaši Partizana upisali su pobedu na početku turnira na Siciliji i u nedelju će igrati za trofej, ali su navijači zabrinuti zbog situacije koja se dogodila u finišu četvrte deonice. Pre nego što je Tortona uspela da nadoknadi zaostatak i meč uvede u produžetak, crno-beli su ostali bez jednog od najboljih pojedinaca.

Centar Tajrik Džouns požalio se na povredu manje od dva minuta pre kraja četvrtog perioda meča, tokom napada svog tima. Dok je Partizan lagano išao ka košu rivala, Džouns se na samom centru terena uhvatio za zadnju ložu i klupi pokazao da više ne može. Do kraja meča nije se vraćao u igru, ali njegova povreda nije ozbiljnija, prenosi "SportKlub"!

Zapravo, uopšte nije reč o povredi već samo o grčevima u mišićima zbog kojih je Tajriku bilo potrebno malo odmora nakon napornog meča u kojem je postigao 19 poena i bio jedan od najboljih aktera. Imajući u vidu da je pripremni period tek u ranoj fazi, ne čudi što je snažni košarkaš imao problema sa grčevima.

Lekarski tim Partizana odmah je stavio led na bolno mesto, a očekuje se da Partizanov košarkaš bude u timu za finale koje se igra u nedelju. Crno-beli još ne znaju rivala, ali će biti favoriti i u tom susretu. Mogao bi pripremni period u Italiji da se završi osvojenim peharom, a trofej bi bio sasvim lep početak za potpuno novu ekipu.

(SportKlub/MONDO/D. N.)

Bonus video:

MONDO/Nikola Lalović Trening KK partizan