Slušaj vest

Pregovori Crvene zvezde i Olimpijakosa o pozajmici Filipa Petruševa Beograđanima i dalje nisu gotovi i mogli bi da traju i narednih nedelja. Prema pisanju grčkog portala "SDNA", Petrušev bar još tri nedelje neće biti pozajmljen Zvezdi, jer Olimpijakos iz predostrožnosti želi da ga zadrži u timu koliko god može, odnosno sve dok u timu ima nespremne i povređene, poput francuskog centra Mustafe Fala (32).

Grčki Superkup biće održan 28. i 29. septembra na Rodosu, u formatu Fajnal-fora, uz učešće Panatinaikosa, Arisa, Olimpijakosa i Peristerija. Tek nakon tog turnira Pirejci bi pristali da puste Beograđanina da se vrati na Mali Kalemegdan i da se pridruži ekipi Janisa Sferopulosa.

"Iako je o slučaju 'Petrušev' pregovarano i iako je dogovorena jednogodišnja pozajmica, igrač će se preseliti tek posle Superkupa i razlog, naravno, nije finansijski, već isključivo takmičarski", navedeno je u tekstu, uz objašnjenje da Olimpijakos želi po svaku cenu da sa osvojenim trofejom uđe u sezonu.

Za to vreme, Crvena zvezda će završiti pripreme i početi učešće u ABA ligi gostovanjem Dubaiju 22. septembra od 17 časova. Biće to i prvi takmičarski meč Sferopulosovog novog sastava, koji će u Evroligu ući 4. oktobra, gostovanjem Parizu u prvoj rundi.

Da li će i Filip Petrušev biti u sastavu crveno-belih u glavnom gradu Francuske? Zvezdin trener Sferopulopos nedavno je otkrio kako stoje stvari u vezi sa tim transferom, pruživši trenutno najkonkretniji odgovor: "Filip Petrušev je igrač Olimpijakosa, poštujemo Olimpijakos, ali odluka je njihova", kazao je on.

IPA / Sipa Press / Profimedia, Marko Metlas/© MN press, all rights reserved Filip Petrušev

Bonus video:

Kurir Pešić o Petruševu i Portoriku